Sevgililer gününde hangi çiçek alınır sorusu sevgililerin günü olan 14 Şubat için büyük önem taşıyor. Aşkın, sevginin, bağlılığın sembolü olan sevgililer gününde sevgiliye çiçek almak onu şaşırtmak ve duygularınızı göstermeniz için iyi bir tercih olacaktır. Çiçeklerin farklı anlamları olduğu için çiçek tercihinde bulunurken anlamlarını göz önünde tutabilirsiniz.

Aşkın Sembolü Güller

Sevgililer gününde sevgiliye alınacak çiçekler arasında ilk olarak güller geliyor. Özellikle kırmızı gül, aşkın çarpıcı bir sembolü olduğundan duygularınızı yansıtmak için çok etkili olacaktır. Tutku, aşk ve güzellik ile özdeşmiş olan güller sevgilinizin yüzünde gülümseme oluşturmak için çok etkili olacaktır. Sevgiliye alınacak çiçekler arasında kırmızı gülün yanı sıra beyaz, pembe ve sarı gülleri de tercih edebilirsiniz. Özellikle henüz sevgili olmadığınız ancak flört aşamasında olduğunuz kişiye yönelik pembe güller tatlı bir sürpriz olacaktır. Evlenmek istediğiniz veya çok önemsediğiniz sevgilinize yönelik ise beyaz gül buketi iyi bir tercih olabilir. Ayrıca dünyada 50 adet gül çeşidi bulunuyor. Kendinizi bahsedilen renklerle sınırlamak da zorunda değilsiniz.

Zarafetin Göstergesi Orkideler

Sevgililer günü çiçekleri arasında orkide tercihi de iyi bir seçim olabilir. Orkidelerin anlamı tıpkı güllerde olduğu gibi aşk ve sevgidir. Ancak güllere kıyasla bunu daha zarif bir şekilde göstermeyi tercih ederler. Bu yüzden aşkınızın zarafetini göstermek istiyorsanız orkide çeşitleri arasından seçim yapabilirsiniz. Narin yapılarının yanı sıra orkideler diğer çiçeklere göre saksıda oldukları için sonrasında da canlı kalarak sevgilinizin her gördüğünde sizin kendisine verdiği değeri hatırlayarak daha da mutlu olmasına imkan tanıyacaktır.

Aşkın Anlamıyla Zambak

Sevgililer gününde hangi çiçek alınır sorusuna biraz daha farklı bir tercihte bulunmak için zambak tercihinde bulunabilirsiniz. Zambaklar çok çeşitlidir ve sizin sevgilinize alacağınız olan tür dış ortamda yetiştirilen zambaklardan farklı olarak görünüşleri ile gösteriş yapan türdür. Zarafet ve elitliğin yansıması olan zambaklar, sevginin yüzyıllardır sembolü halindeler. Öyle ki ünlü yazar Balzac tarafından aşk romanının adı Vadideki Zambak olarak seçilmişti. Bir buket zambak ile sevgilinize etkileyici bir sürpriz yapabileceğiniz gibi sevginizin de asil şekilde yansımasını sağlayabilirsiniz.

Rafine Aşk Yansıması Laleler

Sevgiliye alınacak çiçekler arasında laleleri de saymak gerekiyor. Gösteriş yerine daha sade bir aşk yansıması tercih ediyorsanız laleler iyi bir tercih olacaktır. Özellikle rafine aşkın yansıması olarak kabul gören laleler, sevgilinizi etkilemek için cazip bir hediye seçeneği oluşturabiliyor. Farklı renklerde bulunabildikleri için laleler ile farklı aranjmanları da yapabilirsiniz. Böylece ortaya çok daha şık ve göz alıcı bir sevgililer günü çiçeği ortaya çıkacaktır. Adına şiir ve şarkılar yazılan laleler duru aşkın yansıması olarak sevgilinizi çok mutlu edecek.

“Bir Sevdayı Büyüten” Karanfiller

Ünlü şair Edip Cansever’in “Yerçekimli Karanfil” şiirine konu olan ve “bir sevdayı büyüten” çiçekler olarak adlandırılan karanfiller de sevginizi yansıtmanız için iyi bir tercih olabilir. Fırfırlı görünümleri ve zarif yapıları ile karanfil buketi tercih etmeniz özellikle yeni başlayan bir ilişkiniz varsa iyi bir seçim olabilir. Çünkü karanfil aslında sevginin en yumuşak yani başlangıç aşamasını tercih eden anlamlar taşıyor. Bu sayede henüz ilişkisi güçlü olmayan, ilişkilerinin başında olanlar için karanfil tercihi uygun bir seçim olabilir.

Neşeli Papatyalar

Sevgililer günü için çiçek önerileri arasında papatyaları da unutmamak gerekiyor. Özellikle daha canlı, ciddiyet ve neşe arasında bulunan, sevimli yapıları ile öne çıkan bir çiçek tercihinde bulunmak istiyorsanız papatyalar doğru bir karar olacaktır. Samimiyetin ve sevginin sembolü olan papatyalar sevgilinizi mutlu ederken ona verdiğiniz değerin de ne kadar özel olduğunu anlamasını sağlayacak.